Kremrole s jablečnou pěnou
40 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na náplň
- 250gramůJablka
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 350gramůCukr moučkový
- Na vymazání
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
3 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Plech vymažeme máslem, troubu předehřejeme na 150 °C.
- 2Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do lednice.
- 3Odpočinuté těsto tence vyválíme, nakrájíme na pruhy a navineme na trubičky. Klademe na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Upečené kremrole necháme vychladit a plníme jablečnou pěnou.
- 4Na pěnu oloupeme jablka, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme najemno. Vložíme spolu s cukrem a bílky do mísy a šlehačem ušleháme dotuha.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.