Křepelky se slaninou a kapustou
75 min.
Ingredience
- 4kusyKřepelka
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 50gramůAnglická slanina
- 0,5kusKapusta hlávková
- 1kusJablko
- 200gramůCibulky
- 125mililitrůcider strongbow dry
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Křepelku osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na oleji (doporučuji v pánvi nebo hrnci vhodném do trouby).
- 2Poté křepelky obalíme slaninou - na jednu křepelku vyjdou dva plátky slaniny. Ovážeme provázkem.
- 3Na dno pečící formy přelijeme výpek z křepelek (nebo použijeme hrnec, ve kterém jsme smažili), na to dáme kapustu, nakrájené jablko, podlijeme ciderem a vývarem, naskládáme křepelky a přidáme máslo.
- 4Pečeme 45 minut na 190 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.