Křepelky se slaninou a kapustou

75 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyKřepelka
    • 10gramůSůl
    • 10gramůPepř černý mletý
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 50gramůAnglická slanina
    • 0,5kusKapusta hlávková
    • 1kusJablko
    • 200gramůCibulky
    • 125mililitrůcider strongbow dry
    • 125mililitrůVývar drůbeží
    • 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křepelku osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na oleji (doporučuji v pánvi nebo hrnci vhodném do trouby).
  • 2
    Poté křepelky obalíme slaninou - na jednu křepelku vyjdou dva plátky slaniny. Ovážeme provázkem.
  • 3
    Na dno pečící formy přelijeme výpek z křepelek (nebo použijeme hrnec, ve kterém jsme smažili), na to dáme kapustu, nakrájené jablko, podlijeme ciderem a vývarem, naskládáme křepelky a přidáme máslo.
  • 4
    Pečeme 45 minut na 190 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.