Krevetová polévka s vepřovým masem na sladkokyselo
60 min.
Ingredience
- 1kusGuave
- 230gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceDatlová šťáva
- 2kusyLimetka
- 350gramůVepřové maso libové
- 1kusMango
- 1lžíceOmáčka rybí
- 280gramůBrambory sladké (Batáty)
- 230gramůRajčata
- 1kusKarambola
- 85gramůKapusta hlávková
- 6,25šálkůVývar drůbeží
- 115gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
26 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Z krevet odstraníme vnitřnosti a odložíme si je stranou. Ze dvou limetek vymačkáme šťávu a v hrnci smícháme s datlovou šťávou. Přidáme maso nakrájené na kostičky, oloupané a napůl rozkrojené guave bez semínek a nakrájené mango. Zalijeme vývarem, vmícháme rybí nebo sójovu omáčku, přivedeme k varu a cca 30 min. povaříme.
- 2Mezitím oloupeme a nakrájíme na kostičky sladké brambory, rajčátka rozčtvrtíme, fazolové lusky přepůlíme, karambolu nakrájíme na silnější plátky a kapustu nakrouháme. Ovoce a zeleninu přidáme do hrnce společně s krevetami a ještě 10-15 min. povaříme. Polévku ochutíme solí a pepřem, rozdělíme do misek a podáváme dozdobenou dílky limety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.