Krevety na špízu
30 min.
Ingredience
- 3lžičkyMed včelí
- 6lžicVíno bílé
- 3lžičkyOcet vinný
- 3lžíceGin
- 1špetkaPepř bílý
- 2kusyLimetka
- 6lžicMáslo čerstvé
- 3lžičkyJalovec
- 400gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na každou špízovou jehlu napíchneme 3 krevetí ocásky a špízy dáme do ploché misky. Rozmačkáme kuličky jalovce nožem a smícháme je s medem, bílým vínem, octem, ginem a bílým pepřem.
- 2Marinádou pokapeme krevetí ocásky a marinujeme asi 30 minut. Po 15 minutách špízy otočíme. Na pánvi rozpustíme máslo.
- 3Marinované špízy necháme na papírové utěrce okapat a pak je smažíme na rozpáleném másle 5 minut z každé strany. Špízy upravíme na talíře a zdobíme dílky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.