Krevety po karibsku
55 min.
Ingredience
- 1,5decilitryAnanasová šťáva
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžíceKokos sušený
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
8 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Ananas oloupeme a rozkrojíme po délce na polovinu. Jednu půlku nakrájíme na kusy.
- 2V nekovové misce smícháme polovinu šťávy z ananasu, kokos, ocet a cukr. Přidáme oloupané krevety, kusy ananasu a promícháme, aby se kousky dobře obalily. Marinujeme 30 minut.
- 3Krevety s ananasem vyndáme z marinády a napichujeme střídavě na grilovací jehly. Marinádu dáme do mixéru, zbylý ananas nakrájíme, přidáme také do mixéru i se zbylou ananasovou šťávou. Vše rozmixujeme, aby vznikla hustá omáčka, tu přelijeme do pánvičky, přivedeme k varu a vaříme 5 minut.
- 4Kebaby potřeme omáčkou a dáme na 5 minut grilovat, občas je potřeme omáčkou a poté hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.