Krevety restované na zázvoru s hrachovými lusky a mangem

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůKrevety tygří - loupané
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 1,5lžíceZázvor celý
    • 200gramůHrachové lusky
    • 1kusMango
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 2kusyCibulka jarní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety oloupeme, propláchneme vodou a necháme okapat, ve woku rozpálíme olej, přidáme na jemno nastrouhaný zázvor a krevety, cca 2 minuty restujeme. Krevety musí začít růžovět.
  • 2
    Přisypeme očištěné hrachové lusky a na kolečka nakrájené jarní cibulky, smažíme do změknutí.
  • 3
    Na závěr přidáme oloupané, na tenké plátky pokrájené mango, dochutíme sójovou omáčkou, cca 1 minutu prohřejeme. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.