Krevety v kokosové rýži s bazalkou
45 min.
Ingredience
- 120gramůHouby Shitake sušené
- 2lžíceOlej rostlinný
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 250gramůRýže jasmínová
- 150mililitrůVývar rybí
- 425mililitrůMléko kokosové
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 6kusůBazalka
- 50gramůKokos - mletý (Kopra)
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
30 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V misce s horkou vodou půl hodiny máčíme houby. Poté houby scedíme a kloboučky bez třenů nakrájíme na pásky.
- 2Krevety vyloupeme, očistíme a uvaříme.
- 3Na lžíci oleje ve woku smažíme pokrájené cibulky, na plátky nakrájenou chilli papričku bez semínek a sušený strouhaný kokos. Až cibulka zezlátne, vsypeme připravené houby a ještě restujeme. Po čtyřech minutách přidáme rýži, za stálého mícháni ji dvě minuty smažíme, poté vlijeme vývar, přivedeme k varu. Pokračujeme ve varu na mírném plameni, přidáme kokosové mléko a necháme probublávat.
- 4Po čtvrt hodině vmícháme uvařené krevety, bazalku, chvilku prohříváme a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.