Krevety v kokosové rýži s bazalkou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
30 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce s horkou vodou půl hodiny máčíme houby. Poté houby scedíme a kloboučky bez třenů nakrájíme na pásky.
  • 2
    Krevety vyloupeme, očistíme a uvaříme.
  • 3
    Na lžíci oleje ve woku smažíme pokrájené cibulky, na plátky nakrájenou chilli papričku bez semínek a sušený strouhaný kokos. Až cibulka zezlátne, vsypeme připravené houby a ještě restujeme. Po čtyřech minutách přidáme rýži, za stálého mícháni ji dvě minuty smažíme, poté vlijeme vývar, přivedeme k varu. Pokračujeme ve varu na mírném plameni, přidáme kokosové mléko a necháme probublávat.
  • 4
    Po čtvrt hodině vmícháme uvařené krevety, bazalku, chvilku prohříváme a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.