Krevety v marinádě z japonského vína

23 min.
Evropa

Ingredience

    • 60mililitrůOmáčka sójová
    • 30gramůCukr krupice
    • 30mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
    • 150gramůShiitake houby
    • 750gramůKrevety tygří - loupané
    • 120gramůCibulka jarní
    • 130gramůHouby enoki
    • 45mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
15 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby opláchneme, očistíme a pokrájíme na proužky. Cibulky nakrájíme na kolečka. Krevety omyjeme a necháme dobře okapat. Ze sójové omáčky, cukru, mirinu a 15 ml oleje umícháme marinádu, do které přidáme krevety. Marinujeme 10 minut.
  • 2
    Zbylý olej rozpálíme na pánvi, přidáme marinované krevety (marinádu ponecháme stranou) a smažíme 2 minuty. Poté krevety z pánve vyjmeme. Na pánvi osmažíme houby. Smažíme 1 minutu, poté přilijeme zbylou marinádu a necháme 1 minuty prohřát, pak přimícháme krevety a cibulku. Smažíme další 2 minuty, poté ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.