Krevety v rýžovém těstíčku s česnekovou pažitkou

34 min.
Evropa

Ingredience

  • Marináda
  • Na fritování
    • 400gramůKrevety tygří - loupané
    • 1lžíceOlej rostlinný
  • Těstíčko
    • 1lžíceVoda pitná
    • 1lžíceKrevetová pasta
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 8plátkůRýžový papír
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
465 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme loupané krevety bez hlav, krunýřů, ale ocas ponecháme s tělíčky krevet. Jen jim odstraníme střívko a znovu je omyjeme pod tekoucí vodou.
  • 2
    Svazek (3-4 lžíce) česnekové (čínské) pažitky omyjeme, 2/3 drobně pokrájíme, 1/3 necháme celou na ozdobu. Drobně pokrájenou dáme do hmoždíře. Očištěný a omytý kořen koriandru drobně pokrájíme a společně s pokrájenou pažitkou a celým zeleným pepřem, roztlučeme v hmoždíři.
  • 3
    Do misky si dáme roztlučené koření, limetkovou šťávu, citronovou kůru, rybí omáčku a med. Vše promícháme a vzniklou marinádu promícháme s krevetami. Necháme je marinovat 30 minut.
  • 4
    V další misce si vymícháme těstíčko ze lžíce vody, lžíce krevetové pasty a lžíce hladké mouky. 8 plátků rýžového těsta namočíme do vody, každý plát rozdělíme na 4 díly (hotový výrobek) a rozložíme je na vál. Do každého plátku zabalíme marinovanou krevetu, konce plátků potřeme těstíčkem a přitiskneme k sobě.
  • 5
    Ve fritéze rozpálíme olej a krevety smažíme asi 3-4 minuty dozlatova. Krevety servírujeme horké, ozdobené stébly česnekové pažitky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.