Krevety v rýžovém těstíčku s česnekovou pažitkou
34 min.
Ingredience
- Marináda
- 1kusKoriandr čerstvý
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceMed včelí
- 4lžícePažitka česneková
- 1lžičkaNakládaný zelený pepř
- Na fritování
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceOlej rostlinný
- Těstíčko
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžíceKrevetová pasta
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 8plátkůRýžový papír
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
465 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme loupané krevety bez hlav, krunýřů, ale ocas ponecháme s tělíčky krevet. Jen jim odstraníme střívko a znovu je omyjeme pod tekoucí vodou.
- 2Svazek (3-4 lžíce) česnekové (čínské) pažitky omyjeme, 2/3 drobně pokrájíme, 1/3 necháme celou na ozdobu. Drobně pokrájenou dáme do hmoždíře. Očištěný a omytý kořen koriandru drobně pokrájíme a společně s pokrájenou pažitkou a celým zeleným pepřem, roztlučeme v hmoždíři.
- 3Do misky si dáme roztlučené koření, limetkovou šťávu, citronovou kůru, rybí omáčku a med. Vše promícháme a vzniklou marinádu promícháme s krevetami. Necháme je marinovat 30 minut.
- 4V další misce si vymícháme těstíčko ze lžíce vody, lžíce krevetové pasty a lžíce hladké mouky. 8 plátků rýžového těsta namočíme do vody, každý plát rozdělíme na 4 díly (hotový výrobek) a rozložíme je na vál. Do každého plátku zabalíme marinovanou krevetu, konce plátků potřeme těstíčkem a přitiskneme k sobě.
- 5Ve fritéze rozpálíme olej a krevety smažíme asi 3-4 minuty dozlatova. Krevety servírujeme horké, ozdobené stébly česnekové pažitky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.