Krkonošská žaludeční puškvorcovka
10 min.
Ingredience
- 1litrStarorežná pálenka
- 40gramůPuškvorec
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Oddenky puškvorce nasbírané v červenci nebo v srpnu, kdy mají největší sílu (sbíráme je každý druhý rok), pořádně očistíme a omyjeme, odstraníme vlákna kořínků, pak oddenky po délce rozřízneme a vložíme do láhve se Staročeskou Žitnou. Láhev uzavřeme a necháme na slunci vyluhovat alespoň 2 měsíce.
- 2Tuto žaludeční pálenku užíváme v malém množství při žaludečních (trávicích) potížích.
- 3Puškvorcovka je velmi hořká a konzumujeme ji tak, že oddenky puškvorce necháme v láhvi až do úplného zkonzumování.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.