Krkovice se smetanovou omáčkou

115 min.
Švýcarsko

Ingredience

    • 1kilogramUzená vepřová krkovička
    • 3decilitryVíno bílé
    • 3decilitrySmetana 16% (pochoutková)
    • 40mililitrůOlej olivový
    • 2,4litryVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
76 g
Sacharidy
3 g
Cukr
480 mg
Vápník
119 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzenou krkovici namočíme na hodinu do 2 l studené vody, aby se vyplavila sůl. Potom vyjmeme, důkladně osušíme a nakrájíme na plátky. Plátky opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a přendáme i s výpekem do pekáče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 2
    Po 15 minutách zalijeme vínem, pekáč zakryjeme a pečeme dalších 15 minut. Zalijeme smetanou a zakryté pečeme v mírně vyhřáté troubě 50 minut, občas podlijeme vodou. Po vyjmutí z trouby necháme ještě 10 minut dojít zakryté, maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.