Krkovice se smetanovou omáčkou
115 min.
Ingredience
- 1kilogramUzená vepřová krkovička
- 3decilitryVíno bílé
- 3decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 40mililitrůOlej olivový
- 2,4litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
76 g
Sacharidy
3 g
Cukr
480 mg
Vápník
119 mg
Postup přípravy
- 1Uzenou krkovici namočíme na hodinu do 2 l studené vody, aby se vyplavila sůl. Potom vyjmeme, důkladně osušíme a nakrájíme na plátky. Plátky opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a přendáme i s výpekem do pekáče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 2Po 15 minutách zalijeme vínem, pekáč zakryjeme a pečeme dalších 15 minut. Zalijeme smetanou a zakryté pečeme v mírně vyhřáté troubě 50 minut, občas podlijeme vodou. Po vyjmutí z trouby necháme ještě 10 minut dojít zakryté, maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.