Krkovička pod sýrovou čepicí

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600gramůVepřová krkovička
    • 4kusyCibule
    • 150gramůJogurt bílý
    • 250gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 100mililitrůHovězí vývar základní
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1lžičkaSůl
    • 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
56 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, osmahneme na oleji a urovnáme do remosky. Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, okořeníme paprikou a položíme na cibuli. Podlijeme vývarem a pečeme asi 25 minut. Jogurt smícháme s nastrouhaným sýrem, naneseme na maso a pokrm ještě nejméně 20 minut dopékáme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 13. 7. 2015
Krkovička pod sýrovou čepicí
Parádní a šťavnaté chalupářské maso připravené v remosce. Na maso jsem použila směs koření ve složení: kmín mletý, paprika, pepř a směs přírodního koření a zeleniny. Remosku dost hodně využívám jak na pečení masitých jídel, tak i na moučníky a chleba, velmi ji doporučuji.