Krkovička pod sýrovou čepicí
70 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová krkovička
- 4kusyCibule
- 150gramůJogurt bílý
- 250gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
56 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, osmahneme na oleji a urovnáme do remosky. Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, okořeníme paprikou a položíme na cibuli. Podlijeme vývarem a pečeme asi 25 minut. Jogurt smícháme s nastrouhaným sýrem, naneseme na maso a pokrm ještě nejméně 20 minut dopékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 13. 7. 2015
Krkovička pod sýrovou čepicí
Parádní a šťavnaté chalupářské maso připravené v remosce. Na maso jsem použila směs koření ve složení: kmín mletý, paprika, pepř a směs přírodního koření a zeleniny. Remosku dost hodně využívám jak na pečení masitých jídel, tak i na moučníky a chleba, velmi ji doporučuji.