Krkovička zapečená s klobásou

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600gramůVepřová krkovička
    • 200gramůKlobása debrecínská
    • 4lžičkyHořčice plnotučná
    • 3stroužkyČesnek
    • 3kusyCibule
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1lžičkaKmín celý
    • 1lžičkaPaprika mletá pálivá
    • 150mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 1lžíceVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
53 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky krkovičky urovnáme do remosky vymazané sádlem. Maso osolíme, opepříme, okořeníme paprikou, kmínem a nakonec potřeme hořčicí.
  • 2
    Maso poklademe kolečky klobásy, na ně rozložíme na tenké plátky nakrájený česnek. Vše zasypeme oloupanou, na proužky nakrájenou cibulí. Cibuli mírně osolíme a okmínujeme.
  • 3
    Pokrm pečeme do změknutí masa, podle potřeby podléváme pivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 3. 10. 2015
Krkovička zapečená s klobásou
Parádní chalupářské jídlo pečené v remosce, na kterou nedám dopustit. Cením si rychlost přípravy a to, že není třeba jídlo moc hlídat. Můj mužský protikus byl spokojený, já bych spíš nechala jen takovou přírodní selskou chuť, ale i tak recept doporučuji vyzkoušet.😉