Krkovička zapečená s klobásou
80 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová krkovička
- 200gramůKlobása debrecínská
- 4lžičkyHořčice plnotučná
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 150mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
53 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plátky krkovičky urovnáme do remosky vymazané sádlem. Maso osolíme, opepříme, okořeníme paprikou, kmínem a nakonec potřeme hořčicí.
- 2Maso poklademe kolečky klobásy, na ně rozložíme na tenké plátky nakrájený česnek. Vše zasypeme oloupanou, na proužky nakrájenou cibulí. Cibuli mírně osolíme a okmínujeme.
- 3Pokrm pečeme do změknutí masa, podle potřeby podléváme pivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 3. 10. 2015
Krkovička zapečená s klobásou
Parádní chalupářské jídlo pečené v remosce, na kterou nedám dopustit. Cením si rychlost přípravy a to, že není třeba jídlo moc hlídat. Můj mužský protikus byl spokojený, já bych spíš nechala jen takovou přírodní selskou chuť, ale i tak recept doporučuji vyzkoušet.😉