Kroupová kaše s hrozinkami
40 min.
Ingredience
- 400gramůKroupy ječné
- 0,7litrVoda pitná
- 0,7litrMléko plnotučné
- 200gramůCukr krupice
- 6gramůSkořice mletá
- 40gramůMáslo čerstvé
- 80gramůHrozinky
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50mililitrůPoleva višňová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
83 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Kroupy propereme ve studené vodě a necháme okapat a osušit. Vodu svaříme s mlékem a cukrem, přidáme máslo, do vroucí tekutiny vhodíme kroupy a při nízké teplotě vaříme, dokud nejsou kroupy měkké a tekutina vsáknutá. Přemístíme do pekáčku, smícháme se skořicí a hrozinkami, zakryté zapečeme v troubě středně vyhřáté asi 10 minut. Podáváme polité višňovou polevou s vyšlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.