Kroupy a zelenina s řasou Hijiki
30 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 30gramůŘasy Hijiki
- 200gramůKroupy pohankové
- 200gramůCibule červená
- 200gramůŘedkvička
- 200gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
9 g
Cukr
930 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve necháme řasy nabobtnat pod tekoucí vodou.
- 2V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme kroupy a polovinu řas a vaříme cca 20min.
- 3Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky a cca 3min orestujeme na rozpáleném oleji. Promícháme se zbytkem řas a ochutíme olejem. Poté zabalíme do pečicího papíru, vytvoříme balíček a pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 15min.
- 4Uvařené kroupy slijeme, dochutíme olejem, rozdělíme na talíře a doplníme upečenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.