Křupavá jablíčka
42 min.
Ingredience
- 50gramůOvesné vločky
- 4lžíceCukr krupice
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 80gramůCukr třtinový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
6 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky. Promícháme je s cukrem, citrónovou šťávou a skořicí.
- 2Dáme je do zapékací mísy nebo formy o rozměrech 22x22 cm.
- 3Smícháme hnědý cukr, mouku, ovesné vločky a máslo. Vše zpracujeme na drobenku, kterou nasypeme na jablka ve formě.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 30 minut, až je drobenka na povrchu křupavá. Rozdělíme je na talířky a ihned podáváme, nebo je můžeme nechat vychladit a podávat studená.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.