Křupavá jablíčka

42 min.
Evropa

Ingredience

    • 50gramůOvesné vločky
    • 4lžíceCukr krupice
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 80gramůCukr třtinový
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 4kusyJablka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
6 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky. Promícháme je s cukrem, citrónovou šťávou a skořicí.
  • 2
    Dáme je do zapékací mísy nebo formy o rozměrech 22x22 cm.
  • 3
    Smícháme hnědý cukr, mouku, ovesné vločky a máslo. Vše zpracujeme na drobenku, kterou nasypeme na jablka ve formě.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 30 minut, až je drobenka na povrchu křupavá. Rozdělíme je na talířky a ihned podáváme, nebo je můžeme nechat vychladit a podávat studená.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.