Křupavé Bezé

30 min.
Evropa

Ingredience

  • Na náplň
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 30gramůCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
    • 60gramůČokoláda hořká
    • 40gramůCukr moučkový
  • Na těsto
Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
506 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme těsto: bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr a vyšleháme tuhý sníh, do kterého vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme pomleté ořechy. Připravené těsto vlijeme na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do trouby a při teplotě 200 °C pečeme přibližně 15 minut.
  • 2
    Upečený korpus vytáhneme z trouby, ještě teplý posypeme moučkovým cukrem. Vybereme z plechu na utěrku nebo papír a opatrně odstraníme pečící papír. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 půlky.
  • 3
    Bílky v misce vyšleháme na řídkou pěnu. Potom přisypeme cukr, vanilkový cukr a vyšleháme na tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme mouku, na středním struhadle nastrouhanou čokoládu. Nakonec zlehka přimícháme ze smetaný vyšlehanou tuhou šlehačku.
  • 4
    Vezmeme jeden díl korpusu, potřeme ho připravenou náplní. Přikryjeme druhou půlkou korpusu, posypeme moučkovým cukrem. Vložíme do lednice, necháme náplň zatuhnout. Následovně nakrájíme na úhledné řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.