Křupavé domácí rohlíky
40 min.
Ingredience
- 2,7decilitryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 7gramůDroždí
- 470gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
685 mg
Postup přípravy
- 1Vlažnou vodu a rozpuštěné máslo vlijeme do pekárny, přidáme mouku, sušené droždí, cukr a sůl. Zapneme program na těsto.
- 2Po vykynutí z těsta vytvarujeme 10 rohlíků, které necháme 15 minut kynout.
- 3Potom rohlíky potřeme mlékem a posypeme hrubou solí. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 10 minut. Do trouby před pečením vložíme hrnek s vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 6. 3. 2016
Křupavé domácí rohlíky
Fajn rohlíky, těsto zadělala domácí pekárna. Rohlíky jsem sypala sezamen, kmínem a lněným semínkem. Pokud bych chtěla posypat hrubozrnnou solí, tak bych dala méně soli do těsta. Sušené droždí se dá nahradit droždím čerstvým, na toho množství bych dala asi 18 g. Raději používám čerstvé droždí, pečivo se mi s ním daří lépe. Sušené ale může být vždy v zásobě :-) Za mě palec nahoru.🙂