Křupavé preclíky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
729 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, marcipánu, 50 g cukru, vejce, másla a citronové kůry vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 30 minut chladit.
  • 2
    Z těsta vyválíme plát silný 1/2 cm a formičkou vypichujeme preclíky. Každý preclík potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce a posypeme zbylým cukrem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut.
  • 3
    Preclíky ozdobíme polevou připravenou smícháním moučkového cukru a citronové šťávy. Polevu můžeme také obarvit potravinářským barvivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.