Křupavé preclíky
40 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 100gramůCukr krupice
- 75gramůMarcipánová hmota surová
- 1špetkaCitronová kůra
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
729 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, marcipánu, 50 g cukru, vejce, másla a citronové kůry vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 30 minut chladit.
- 2Z těsta vyválíme plát silný 1/2 cm a formičkou vypichujeme preclíky. Každý preclík potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce a posypeme zbylým cukrem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- 3Preclíky ozdobíme polevou připravenou smícháním moučkového cukru a citronové šťávy. Polevu můžeme také obarvit potravinářským barvivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.