Křupavé vepřové po čínsku

110 min.
Čína

Ingredience

      • 1,3kilogramyVepřový bok
      • 2lžičkyKoření pěti vůní
      • 4lžíceOmáčka sójová
      • 10gramůZázvor mletý
      • 1lžíceSladká chilli omáčka
      • 1kusCibulka jarní
      • 2lžičkySůl mořská
      • 2lžíceVoda pitná
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    1699 kcal
    Bílkoviny
    31 g
    Tuky
    172 g
    Sacharidy
    3 g
    Vláknina
    430 mg
    Cukr
    190 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Vepřový bůček otočíme kůží nahoru a nakrájíme ji na kostičky. Do všech stran masa vetřeme sůl – a to i do kůže. Necháme nejlépe přes noc odležet.
    • 2
      Dáme do pekáčku kůží nahoru a pečeme 1h 40 minut na 180 °C. Pokud po této době není kůže křupavá, zvýšíme teplotu na 220 °C a pečeme dokřupava.
    • 3
      Mezitím si připravíme omáčku – smícháme sójovou omáčku, koření pěti vůní, mletý zázvor, nasekanou jarní cibulku, sladkých chilli omáčku a dvě lžíce vody.
    • 4
      Vepřové maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.