Křupavé vepřové po čínsku
110 min.
Ingredience
- 1,3kilogramyVepřový bok
- 2lžičkyKoření pěti vůní
- 4lžíceOmáčka sójová
- 10gramůZázvor mletý
- 1lžíceSladká chilli omáčka
- 1kusCibulka jarní
- 2lžičkySůl mořská
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1699 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
172 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
430 mg
Cukr
190 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček otočíme kůží nahoru a nakrájíme ji na kostičky. Do všech stran masa vetřeme sůl – a to i do kůže. Necháme nejlépe přes noc odležet.
- 2Dáme do pekáčku kůží nahoru a pečeme 1h 40 minut na 180 °C. Pokud po této době není kůže křupavá, zvýšíme teplotu na 220 °C a pečeme dokřupava.
- 3Mezitím si připravíme omáčku – smícháme sójovou omáčku, koření pěti vůní, mletý zázvor, nasekanou jarní cibulku, sladkých chilli omáčku a dvě lžíce vody.
- 4Vepřové maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.