Křupavý salát z čínského zelí a paprik

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a žebra, pak papriky pokrájíme na tenké proužky. Očištěné čínské zelí podélně rozčtvrtíme a pokrájíme na tenké nudličky. Očištěné a omyté jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky i se zelenou natí. Všechnu zeleninu v míse promícháme.
  • 2
    Připravíme si zálivku: v misce smícháme 5 lžic olivového oleje s 1 lžičkou chilli oleje, s 2 lžícemi vinného octu, 2 lžícemi cukru, 1 lžicí dijónské hořčice a 2 špetkami domácí podravky. Směs důkladně promícháme, nalejeme ji na zeleninu a znovu salát zlehka promícháme. Podáváme vychlazený. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.