Krupicová kaše s višněmi
35 min.
Ingredience
- 250mililitrůSójový nápoj
- 250mililitrůOves Milk - sušený ovesný nápoj
- 75gramůCukr krupice
- 1kusKompot višňový
- 2lžičkySolamyl
- 1kusSkořice celá
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
9 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Sójový a ovesný nápoj přivedeme v hrnci k varu. Sejmeme z plotny a postupně vmícháme krupici. Hrnec postavíme zpět na sporák a kaši vaříme na mírném ohni za stálého míchání asi 5 minut.
- 2Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Z bílku a 25 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutek smícháme se dvěma lžícemi horké kaše, pak ho přidáme do kaše a pečlivě rozmícháme. Zapracujeme sníh.
- 3Nákypovou formu vypláchneme studenou vodou, naplníme kaší a necháme vychladnout. Višně scedíme, necháme okapat a šťávu si uchováme.
- 4Solamyl smícháme se 2 lžícemi višňové šťávy, zbylou šťávu z kompotu přivedeme k varu v rendlíku spolu s 50 g cukru a skořicí.
- 5Krátce povaříme a stáhneme z plotny, vmícháme solamyl smíchaný s višňovou šťávou a znovu povaříme. Přidáme višně a necháme vychladnout. Podáváme společně s krupicovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.