Krupicová kaše se švestkami

30 min.

Ingredience

    • 1litrMléko plnotučné
    • 100gramůKrupice dětská
    • 100gramůŠvestky sušené
    • 50gramůMáslo jihočeské
    • 3lžíceCukr krupice
    • 50gramůCukr moučkový
    • 20gramůSkořice mletá
    • 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky uvaříme a necháme vychladnout. Do 0,5 l mléka namočíme 100 g krupice, přidáme cukr a vanilkový cukr. Druhou půlku mléka dáme vařit a do vroucího mléka pomalu za stálého míchání vmícháváme namočenou krupici.
  • 2
    Vaříme do zhoustnutí. Kdyby byla krupice řídká, přisypeme ještě krupici. Uvařenou krupici porcujeme na talíře, kam přidáme i uvařené švestky. Na talíři uprostřed na krupici uděláme důlek, do kterého dáme rozehřáté máslo, posypeme skořicí a moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.