Krupicové pyré
35 min.
Ingredience
- 40gramůPšeničná krupice
- 3decilitryMléko polotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 120gramůCukr moučkový
- 60gramůKandovaná pomerančová kůra
- Na vymazaní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
795 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Krupici svaříme s mlékem na hustou kaši, vmícháme máslo a necháme vychladnout.
- 2Cukr utřeme se žloutky do pěny, vmícháme kandovanou pomerančovou kůru, vychladlou kaši a nakonec tuhý sníh z bílků. Vlijeme do vymaštěného a krupičkou vysypaného pekáče, pečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.