Krupicové suflé s ovocem
45 min.
Ingredience
- Na vymazaní formiček
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůCukr moučkový
- 4decilitryMléko plnotučné
- 60gramůKrupice dětská
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 200gramůJahody zahradní
- 1lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
1 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Studené mléko vlijeme do kastrůlku, přisypeme krupici. Za stálého míchání povaříme 2-3 minuty na hustou kaši. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout. Do směsi vmícháme máslo a žloutky, nakonec přimícháme z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh a zlehka promícháme.
- 2Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a do půlky naplníme připraveným těstem. Na povrch naskládáme jahody, pokapeme medem a uhladíme.
- 3Vložíme naplněné formičky do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 25-30 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem a ještě teplé suflé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.