Krupicový dezert s mandlovým griliášem
20 min.
Ingredience
- 100gramůJahody zahradní
- 150gramůMandlový griliáš
- 100gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 300gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Mléko smícháme s griliášem a dáme vařit.
- 2Jakmile je griliáš zcela rozpuštěný, vmícháme do mléka krupici a vaříme do zhoustnutí.
- 3Do husté směsi vmícháme cukr a máslo.
- 4Hustý krém nalijeme do velké formy a necháme v chladu ztuhnout.
- 5Před podáváním ozdobíme ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.