Krupicový dort

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky utřeme se 140 g cukru, přidáme citronovou kůru a šťávu, opražené, mleté oříšky, polovinu krupice a pevný sníh z bílků ušlehaný se zbylým cukrem. Vše posypeme zbylou krupicí a zlehka promícháme.
  • 2
    Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Vychladlý dort rozřízneme a pomažeme zavařeninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.