Krupicový koláč s třešněmi

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme žloutky s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a šťávou z citronu a třeme do zhoustnutí. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané ořechy a krupici.
  • 2
    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, na něj poklademe omyté třešně a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový koláč posypeme cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.