Krupicový nákyp s kávovým krémem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
5 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a třeme cca 30 minut. Poté přidáme strouhané ořechy, na nudličky nakrájená jablka, krupici a sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Nákypovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme do ní těsto, rozetřeme a zvolna pečeme cca 30 minut. Nákyp vyklopíme a necháme vychladnout. Dozdobíme kávovým krémem a podáváme.
  • 3
    Na krém svaříme kostkový cukr s černou kávou. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přidáme moučkový cukr a postupně do něj za stálého šlehání vmícháme svařenou kávu. Rozetřeme na nákyp.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.