Krupicový nákyp s kávovým krémem
75 min.
Ingredience
- Krém
- 10kusůCukr kostkový
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 60gramůCukr moučkový
- 0,06litrKáva Espresso
- Na formu
- 15gramůMáslo čerstvé
- 15gramůMouka pšeničná hrubá
- Nákyp
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
5 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a třeme cca 30 minut. Poté přidáme strouhané ořechy, na nudličky nakrájená jablka, krupici a sníh ušlehaný z bílků.
- 2Nákypovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme do ní těsto, rozetřeme a zvolna pečeme cca 30 minut. Nákyp vyklopíme a necháme vychladnout. Dozdobíme kávovým krémem a podáváme.
- 3Na krém svaříme kostkový cukr s černou kávou. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přidáme moučkový cukr a postupně do něj za stálého šlehání vmícháme svařenou kávu. Rozetřeme na nákyp.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.