Krupicový nákyp s mlékem
50 min.
Ingredience
- 400gramůVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 2gramyCitrony
- 1gramCukr vanilka
- 600gramůPšeničná krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 2,5litryMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
11 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme omytou citronovou kůru, vanilkový cukr a prosátou krupici. Potom vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 2Hmotu dáme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáče a upečeme.
- 3Upečený, ještě teplý nákyp nakrájíme na čtverce a na talíři pokrm zalijeme horkým mlékem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.