Krupicový smaženec
30 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko polotučné
- 150gramůPšeničná krupice
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůCukr skořicový
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Mléko přivedeme k varu, za stálého míchání přisypeme krupici, zvolna povaříme 5 minut a odstavíme, necháme chladnout. Do teplé, ne horké krupice vmícháme rozkvedlané vejce.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a na něm postupně smažíme z těsta větší lívance z obou stran dozlatova. Natrháme je na větší kousky, rozdělíme na talíře a posypeme skořicovým cukrem.
- 3Ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.