Krupicový smaženec

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko přivedeme k varu, za stálého míchání přisypeme krupici, zvolna povaříme 5 minut a odstavíme, necháme chladnout. Do teplé, ne horké krupice vmícháme rozkvedlané vejce.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo a na něm postupně smažíme z těsta větší lívance z obou stran dozlatova. Natrháme je na větší kousky, rozdělíme na talíře a posypeme skořicovým cukrem.
  • 3
    Ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.