Krupková kaše

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůKrupky trhané
    • 20gramůCukr moučkový
    • 20gramůSkořice mletá
    • 1000mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 40gramůMáslo čerstvé
    • 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krupky dobře propláchneme a nasypeme do hrnce. Zalijeme pivem, přidáme cukr, skořici a přivedeme k varu. Za občasného míchání krupky pozvolna rozvaříme na kaši. Jak se bude tekutina odpařovat, podlijeme mlékem. Jakmile rozvaříme krupky na kaši, přidáme máslo a odstavíme. Máme-li v kaši ještě hrudky, můžeme ji rozmixovat.
  • 2
    Porce krupkové kaše na talíři posypeme cukrem se skořicí a pokapeme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.