Krupková kaše
50 min.
Ingredience
- 200gramůKrupky trhané
- 20gramůCukr moučkový
- 20gramůSkořice mletá
- 1000mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 40gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Krupky dobře propláchneme a nasypeme do hrnce. Zalijeme pivem, přidáme cukr, skořici a přivedeme k varu. Za občasného míchání krupky pozvolna rozvaříme na kaši. Jak se bude tekutina odpařovat, podlijeme mlékem. Jakmile rozvaříme krupky na kaši, přidáme máslo a odstavíme. Máme-li v kaši ještě hrudky, můžeme ji rozmixovat.
- 2Porce krupkové kaše na talíři posypeme cukrem se skořicí a pokapeme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.