Krůtí maso s houbami a šalotkou
45 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí prsa
- 3kusyŠalotka
- 200gramůUcho Jidášovo
- 1lžíceOlej palmový
- 2lžíceTamarindová pasta
- 4lžíceVýhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
- 1,5lžičkyCukr palmový
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
21 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do vody namočíme jidášovo ucho. Krůtí prsa vypereme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Šalotku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.
- 2Ve woku rozpálíme palmový olej a osmažíme na něm krůtí maso. K osmaženém masu přidáme šalotku a doměkka povaříme.
- 3Do osmaženého masa přidáme palmový cukr, tamarindovou pastu a podlijeme vodou. Směs promícháme a povaříme.
- 4Jako poslední přidáme okapané a pokrájené houby. Vše spolu smažíme, dokud se šťáva neodpaří.
- 5Před servírováním jídlo posypeme výhonky alfalfa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.