Krůtí maso s hráškem a čínským zelím
40 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí prsa
- 2lžíceFazolová černá omáčka
- 300gramůMrkev kořen
- 300gramůZelí čínské
- 200gramůHrášek
- 5kusůKoriandr čerstvý
- 1lžíceKari listy
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsíčka omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a naložíme do ostré fazolové omáčky. Maso marinujeme 15 minut.
- 2Tuto dobu využijeme k přípravě zeleniny. Zeleninu opláchneme a pokrájíme. Mrkev na tenká kolečka, listy z čínského zelí na nudličky. Košťál z čínského zelí používat nebudeme. Hrachové lusky vypereme a podle velikosti nakrájíme. Listy koriandru vypereme a necháme okapat.
- 3Na polovině rozpáleného oleje nejprve osmahneme zeleninu – mrkev, hrášek a čínské zelí. Po krátkém osmažení zeleninu dáme ven z pánve.
- 4Na druhé polovině oleje osmažíme lístky kari a na lístky vložíme marinované krůtí maso. Smažíme, dokud maso nezměkne. Vrátíme zpět do pánve osmaženou zeleninu a lístky koriandru. Směs krátce promícháme a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.