Krůtí prsa na grilu s koriandrovým olejem

28 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůKrůtí prsa
  • Koriandrový olej
  • Marináda
    • 250gramůJogurt bílý smetanový
    • 1stroužekČesnek
    • 1lžičkaHořčice
    • 2špetkyPepř 4 barev
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaPaprika sladká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
8 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
204 mg
Cukr
133 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si marinádu: do misky dáme bílý smetanový jogurt, který smícháme s utřeným česnekem, hořčicí, solí, sladkou paprikou a čerstvě pomletým pepřem.
  • 2
    Krůtí prsa omyjeme rozřízneme podélně na 4 řízky, osušíme a vložíme do marinády tak, aby byly úplně ponořené. Necháme je marinovat nejlépe přes noc (v lednici).
  • 3
    Druhý den předehřejeme gril na 250°C - 300°C. Omyjeme čerstvý koriandr, vodu důkladně setřepeme, nasekáme ho nadrobno a dáme do misky. Chilli papričku omyjeme, osušíme, rozkrojíme podélně ostrým nožem, zrníčka seškrábneme, papričku posekáme nadrobno a přidáme ke koriandru. Přilijeme olivový extra panenský olej, lžičku citrónové šťávy a vše důkladně promícháme.
  • 4
    Krůtí řízky vyjmeme z marinády, kterou necháme trochu okapat. Řízky grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany přibližně po 4 minutách, maso nepropichujeme, obracíme ho kleštěmi. Hotové krůtí řízky potřeme připraveným olejem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.