Krůtí prsa na grilu s koriandrovým olejem
28 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- Koriandrový olej
- 150mililitrůExtra Virgin
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaCitrónová šťáva
- 2lžíceKoriandr
- Marináda
- 250gramůJogurt bílý smetanový
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaHořčice
- 2špetkyPepř 4 barev
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPaprika sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
8 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
204 mg
Cukr
133 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu: do misky dáme bílý smetanový jogurt, který smícháme s utřeným česnekem, hořčicí, solí, sladkou paprikou a čerstvě pomletým pepřem.
- 2Krůtí prsa omyjeme rozřízneme podélně na 4 řízky, osušíme a vložíme do marinády tak, aby byly úplně ponořené. Necháme je marinovat nejlépe přes noc (v lednici).
- 3Druhý den předehřejeme gril na 250°C - 300°C. Omyjeme čerstvý koriandr, vodu důkladně setřepeme, nasekáme ho nadrobno a dáme do misky. Chilli papričku omyjeme, osušíme, rozkrojíme podélně ostrým nožem, zrníčka seškrábneme, papričku posekáme nadrobno a přidáme ke koriandru. Přilijeme olivový extra panenský olej, lžičku citrónové šťávy a vše důkladně promícháme.
- 4Krůtí řízky vyjmeme z marinády, kterou necháme trochu okapat. Řízky grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany přibližně po 4 minutách, maso nepropichujeme, obracíme ho kleštěmi. Hotové krůtí řízky potřeme připraveným olejem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.