Krůtí se sójovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 60mililitrůOmáčka sojová - Tamari
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 2lžíceVíno Saké
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 4plátkyKrůtí maso
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1V misce rozmícháme mirin, saké, sójovou omáčku a cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí.
- 2Do větší pánve nalijeme olej, rozpálíme a vkládáme krůtí maso, nejdříve kůži ke dnu. Potom otočíme na druhou stranu. Smažíme asi 5 minut z každé strany, dokud nemá maso zlatavou barvu. Maso vyndáme a položíme stranou.
- 3Pánev vyčistíme a nalijeme do ní smšs ze sójové omáčky. Vaříme asi minutku. Poté vložíme do pánve maso a šťávu z masa. Obracíme z obou stran. V omáčce necháme maso asi ještě 5 minut. Poté vyndáme, nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.