Krůtí se sójovou omáčkou

30 min.
Japonsko

Ingredience

    • 60mililitrůOmáčka sojová - Tamari
    • 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
    • 2lžíceVíno Saké
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1lžíceOlej slunečnicový
    • 4plátkyKrůtí maso
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
37 kcal
Tuky
2 g
Sacharidy
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce rozmícháme mirin, saké, sójovou omáčku a cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí.
  • 2
    Do větší pánve nalijeme olej, rozpálíme a vkládáme krůtí maso, nejdříve kůži ke dnu. Potom otočíme na druhou stranu. Smažíme asi 5 minut z každé strany, dokud nemá maso zlatavou barvu. Maso vyndáme a položíme stranou.
  • 3
    Pánev vyčistíme a nalijeme do ní smšs ze sójové omáčky. Vaříme asi minutku. Poté vložíme do pánve maso a šťávu z masa. Obracíme z obou stran. V omáčce necháme maso asi ještě 5 minut. Poté vyndáme, nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.