Krvavé prsty
30 min.
Ingredience
- 300gramůListové těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusPaprika zelená
- 130mililitrůKečup
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8kusůPárky jemné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
51 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
462 mg
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozmrazíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Párky šikmo přepůlíme. Na pomoučeném vále vyválíme z listového těsta plát a rozdělíme ho na 16 pásků.
- 2Pásky potřeme vodou a na každý přiložíme polovinu párku. Párky zavineme tak, aby jeden konec zůstal vždy volný.
- 3Závitky potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 20 minut. Na volné konce párků naneseme vždy trochu kečupu (krev) a přiložíme kousek papriky (nehet).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.