Krymské vareňje z citronů
115 min.
Ingredience
- 1kilogramCitrony
- 2litryVoda pitná
- 1,5kilogramyCukr krupice
Počet porcí:
50Postup přípravy
- 1Z citronů seřízneme kůru a vložíme je na 20 minut do vařící vody, potom je opláchneme studenou vodou, nakrájíme na půlkolečka a pečlivě vybereme jadérka.
- 2Na hustý sirup svaříme cukr se 400 ml vody, vložíme dílky citronu, přivedeme k varu a odstavíme. Za hodinu sirup slijeme, necháme 15 - 20 minut povařit a citrony zalijeme. Za hodinu opět sirup slijeme, ještě jednou povaříme 15 - 20 minut, vlijeme na citrony, přidáme kůru z jednoho citronu a společně vaříme 15 - 20 minut.
- 3Vareňje po vychladnutí zbavíme citronové kůry, naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme v chladnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.