Krymské vareňje z citronů

115 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
120 kcal
Sacharidy
32 g
Vláknina
940 mg
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z citronů seřízneme kůru a vložíme je na 20 minut do vařící vody, potom je opláchneme studenou vodou, nakrájíme na půlkolečka a pečlivě vybereme jadérka.
  • 2
    Na hustý sirup svaříme cukr se 400 ml vody, vložíme dílky citronu, přivedeme k varu a odstavíme. Za hodinu sirup slijeme, necháme 15 - 20 minut povařit a citrony zalijeme. Za hodinu opět sirup slijeme, ještě jednou povaříme 15 - 20 minut, vlijeme na citrony, přidáme kůru z jednoho citronu a společně vaříme 15 - 20 minut.
  • 3
    Vareňje po vychladnutí zbavíme citronové kůry, naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme v chladnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.