Krymské vareňje z pomerančů

145 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
87 kcal
Sacharidy
22 g
Vláknina
480 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté pomeranče rozpůlíme, odstraníme zbytek stopky, každou polovinu nakrájíme na tenké plátky a odstraníme jadérka, aby zavařenina nedostala hořkou příchuť.
  • 2
    Dále uvaříme cukrový sirup. Do širšího kastrolu nasypeme cukr, zalijeme vodou, přivedeme do varu a vaříme, až se cukr rozpustí.
  • 3
    Do sirupu poté vložíme dílky pomerančů a vaříme je zvolna 1,5 - 2 hodiny na velmi mírném ohni.
  • 4
    Pomerančové vareňje necháme vystydnout, naplníme jím sklenice, uzavřeme a uložíme do chladna.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.