Krymské vareňje z pomerančů
145 min.
Ingredience
- 1kilogramPomeranče
- 400mililitrůVoda pitná
- 1kilogramCukr krupice
Počet porcí:
50Postup přípravy
- 1Omyté pomeranče rozpůlíme, odstraníme zbytek stopky, každou polovinu nakrájíme na tenké plátky a odstraníme jadérka, aby zavařenina nedostala hořkou příchuť.
- 2Dále uvaříme cukrový sirup. Do širšího kastrolu nasypeme cukr, zalijeme vodou, přivedeme do varu a vaříme, až se cukr rozpustí.
- 3Do sirupu poté vložíme dílky pomerančů a vaříme je zvolna 1,5 - 2 hodiny na velmi mírném ohni.
- 4Pomerančové vareňje necháme vystydnout, naplníme jím sklenice, uzavřeme a uložíme do chladna.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.