Kukuřično-pšeničný chléb

65 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramMouka kukuřičná
    • 3lžíceMouka pšeničná
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
6 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme kukuřičnou a pšeničnou mouku, kypřicí prášek, přilijeme teplou vodu a promícháme. Přidáme vejce a vypracujeme těsto. Přemístíme do formy, odložíme na chladné místo a necháme několik hodin odpočinout a kynout, aby se uvolnil škrob.
  • 2
    Poté vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 45 minut. Po vychladnutí vyklopíme, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.