Kulaga, ruská pohanková kaše
105 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pohanková
- 1200mililitrůVoda pitná
- 6lžicCukr krupice
- 30gramůMeruňky sušené
- 30gramůVišně sušené bez pecky
- 30gramůHrušky sušené
- 200mililitrůŠlehačka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
2 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Pohankovou mouku rozředíme teplou vodou do hustoty smetany. Pečlivě rozmícháme a přidáme 2 lžíce cukru, na kousky nakrájené sušené meruňky, vypeckované sušené višně a sušené hrušky. Směs zalijeme vroucí vodou, znovu rozmícháme a uložíme na teplé místo, aby zkvasila.
- 2Zkvašenou směs přelijeme do hrnce a za častého promíchávání ji vaříme 1,5 hodiny na slabém ohni.
- 3Uvařenou kulagu podáváme posypanou cukrem a přelitou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.