Kulaga, ruská pohanková kaše

105 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
2 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohankovou mouku rozředíme teplou vodou do hustoty smetany. Pečlivě rozmícháme a přidáme 2 lžíce cukru, na kousky nakrájené sušené meruňky, vypeckované sušené višně a sušené hrušky. Směs zalijeme vroucí vodou, znovu rozmícháme a uložíme na teplé místo, aby zkvasila.
  • 2
    Zkvašenou směs přelijeme do hrnce a za častého promíchávání ji vaříme 1,5 hodiny na slabém ohni.
  • 3
    Uvařenou kulagu podáváme posypanou cukrem a přelitou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.