Kuličky z mletého vepřového masa a jater
50 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso
- 50gramůJátra vepřová
- 2kusyŽemle tuková
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžíceVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
184 mg
Cukr
151 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mleté vepřové maso s mletými játry a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Směs dobře propracujeme.
- 2Navlhčenýma rukama tvarujeme z masové směsi větší kuličky, které urovnáme do sádlem vymazané remosky. Posypeme kmínem a pečeme asi 25 minut.
- 3Potom maso podlijeme trochou vody a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.