Kuličky z mletého vepřového masa a jater

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůVepřové maso
    • 50gramůJátra vepřová
    • 2kusyŽemle tuková
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 1kusVejce slepičí
    • 2stroužkyČesnek
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1lžičkaKmín celý
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 1lžíceVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
184 mg
Cukr
151 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mleté vepřové maso s mletými játry a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Směs dobře propracujeme.
  • 2
    Navlhčenýma rukama tvarujeme z masové směsi větší kuličky, které urovnáme do sádlem vymazané remosky. Posypeme kmínem a pečeme asi 25 minut.
  • 3
    Potom maso podlijeme trochou vody a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.