Kumkvatová marmeláda

140 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusCitrony
    • 1litrVoda pitná
    • 1,5kilogramyCukr krystal
    • 1,5kilogramyKumkvát
Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kumkvaty nakrájíme na co nejmenší kousky, vybereme jadérka, která vložíme do plátěného pytlíku. Citron vymačkáme, kůru pokrájíme na tenké proužky, jádra přidáme do plátěného pytlíku.
  • 2
    Do varné nádoby vložíme nakrájené kumkvaty, pokrájenou citrónovou kůru a pytlík s jádry. Přilijeme vymačkanou citrónovou šťávu a vodu, za nízkého příkonu tepla uvedeme do varu a zvolna vaříme 1,5 hodiny, až slupky z kumkvatů zcela změknou. Vyjmutý plátěný pytlík vymačkáme do směsi.
  • 3
    Přisypeme cukr, za stálého míchání necháme rozpustit a v nezakryté nádobě vaříme asi 25 minut, až marmeláda začne houstnout.
  • 4
    Marmeládu odstavíme, sebereme pěnu a necháme ve varné nádobě 15 minut zchladnout. Plníme do vypařených sklenic, které přikryjeme a označíme. Sklenice uzavřeme poté, až marmeláda zchladne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.