Kung-pao

20 min.
Čína

Ingredience

    • 100gramůArašídy
    • 1lžíceSolamyl
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 600gramůKuřecí prsa
    • 1lžíceSójová omáčka
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 4kusyChilli paprička
    • 1lžíceVíno rýžové čínské
    • 2špetkySůl
    • 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Vejce promícháme se solamylem a špetkou soli na kašičku, ve které obalíme kostičky masa. Necháme chvíli odležet v chladu.
  • 3
    Chilli papričky zbavené semínek nasekáme a vsypeme do hrnečku se sójovou omáčkou, vínem, cukrem, špetkou soli a pepře. Zálivku krátce převaříme.
  • 4
    Připravené maso zprudka orestujeme na pánvi na oleji, přidáme arašídy a po chvíli zalijeme připravenou zálivkou. Vše promícháme, aby se maso obalilo v omáčce.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.