Kuře na bazalce a chilli
35 min.
Ingredience
- 8kusůKuřecí stehna
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1kusChilli paprička
- 100gramůMrkev kořen
- 3lžíceChilli omáčka
- 50kusůBazalka
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 6kusůCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
51 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do každého stehýnka uděláme tři zářezy, potřeme je sójovou omáčkou. Rozehřejeme olej ve woku a smažíme na něm za častého obracení stehýnka 20 minut, dokud nejsou propečená.
- 2Nasekanou chilli papričku zbavenou semínek, pokrájenou mrkev a celer přidáme do woku a 5 minut smažíme. Vmícháme chilli omáčku, zakryjeme a necháme chvíli bublat.
- 3Rozehřejeme v jiné pánvi olej, přidáme bazalkové listy a listy smažíme 30 vteřin. Poté necháme okapat na papírovém ubrousku.
- 4Na ohřátou servírovací mísu dáme stehýnka a zeleninu, přelijeme šťávou z woku, přidáme listy bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.