Kuře pečené se sardelovým másle a smetanou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1153 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
84 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
434 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuře osušíme, stehýnka připneme k tělu, křídla zaklesneme nazad.
  • 2
    Vykostěné sardele utřeme s polovinou másla. Sardelovým máslem kuře potřeme a kousek vložíme do dutiny břišní.
  • 3
    Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na světlý odstín na druhé polovině másla, následně na cibuli vložíme kuře prsíčky dolů, opečeme je, obrátíme, mírně podlijeme a za častého polévání šťávou upečeme do měkka.
  • 4
    Jakmile je kuře upečené, vyjmeme jej, do šťávy přilijeme smetanu smíchanou s polohrubou moukou a povaříme. Hotovou šťávou přelijeme rozporcované kuře.
  • 5
    Jako přílohy podáváme jemné noky, knedlíky ze žemlí, těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.