Kuře pečené se sardelovým másle a smetanou
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusySardelové řezy
- 1kusKuře
- 1lžičkaMouka polohrubá
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1153 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
84 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
434 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře osušíme, stehýnka připneme k tělu, křídla zaklesneme nazad.
- 2Vykostěné sardele utřeme s polovinou másla. Sardelovým máslem kuře potřeme a kousek vložíme do dutiny břišní.
- 3Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na světlý odstín na druhé polovině másla, následně na cibuli vložíme kuře prsíčky dolů, opečeme je, obrátíme, mírně podlijeme a za častého polévání šťávou upečeme do měkka.
- 4Jakmile je kuře upečené, vyjmeme jej, do šťávy přilijeme smetanu smíchanou s polohrubou moukou a povaříme. Hotovou šťávou přelijeme rozporcované kuře.
- 5Jako přílohy podáváme jemné noky, knedlíky ze žemlí, těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.