Kuře s arašídovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 3lžíceOmáčka sójová
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- Omáčka
- 12mililitrůOlej olivový
- 1kusChilli paprička
- 30mililitrůVíno Saké
- 160gramůMáslo arašídové
- 5decilitrůKokosové mléko
- 5lžicOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceCukr krupice
- 30gramůŠalotka
- 0,5kusCibule červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
61 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
29 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Potom je nakrájíme na stejně velké plátky, které budou mít váhu asi 50 g. Připravené plátky potřeme sojovou omáčkou, naskládáme do misky a dáme na 20 minut do lednice.
- 2Příprava omáčky: Cibuli oloupeme, spolu s papričkami nakrájíme a orestujeme v kastrůlku na rozehřátém oleji. Potom do hrnce přidáme arašídové máslo, saké, sojovou omáčku, přilijeme kokosové mléko a vše přivedeme k varu. Když směs začne vřít, tak ji ihned stáhneme ze sporáku. Udržujeme do dalšího použití teplou.
- 3Marinované kuřecí maso osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji v pánvi.
- 4Hotové maso rozdělíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou podáváme. Každou porci ozdobíme nasekanou šalotkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.