Kuře v parmské šunce

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyKuřecí prsa
    • 100gramůSýr smetanový tavený 45%
    • 8plátkůŠunka parmská
    • 1,5decilitryVíno červené
    • 1,5decilitryVývar drůbeží
    • 1lžíceCukr třtinový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Cukr
4 g
Vápník
165 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa prořízneme po celé délce, aby se vytvořila kapsa. Rozmačkáme sýr a naplníme kapsy. Kuřecí prsíčka zabalíme do dvou plátků parmské šunky, převážeme nití.
  • 2
    Do pánve nalijeme kuřecí vývar a víno a přivedeme směs k varu. Přidáme cukr a promícháme, aby se rozpustil. Přidáme kuřecí prsíčka, dusíme 15 minut. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé.
  • 3
    Omáčku rozehřejeme, dokud nezhoustne a částečně se nevypaří.
  • 4
    Odstraníme nitě, porce nakrájíme, dáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.