Kuře v parmské šunce
45 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 100gramůSýr smetanový tavený 45%
- 8plátkůŠunka parmská
- 1,5decilitryVíno červené
- 1,5decilitryVývar drůbeží
- 1lžíceCukr třtinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Cukr
4 g
Vápník
165 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa prořízneme po celé délce, aby se vytvořila kapsa. Rozmačkáme sýr a naplníme kapsy. Kuřecí prsíčka zabalíme do dvou plátků parmské šunky, převážeme nití.
- 2Do pánve nalijeme kuřecí vývar a víno a přivedeme směs k varu. Přidáme cukr a promícháme, aby se rozpustil. Přidáme kuřecí prsíčka, dusíme 15 minut. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé.
- 3Omáčku rozehřejeme, dokud nezhoustne a částečně se nevypaří.
- 4Odstraníme nitě, porce nakrájíme, dáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.