Kuřecí čtvrtky ve žloutkové omáčce
70 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí čtvrtky
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 500mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1068 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
70 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
4 g
Cukr
102 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené kuřecí čtvrtky opečeme v kastrole na rozehřátém másle. Potom je osolíme, podlijeme trochou horkého vývaru a dusíme ve vyhřáté troubě doměkka. Měkké maso vyjmeme na nahřátou mísu a necháme na teplém místě. Šťávu zaprášíme hladkou moukou a necháme vysmahnout. Mírně podlijeme vývarem a za stálého míchání povaříme. Do šťávy přidáme žloutky rozkvedlané s citronovou šťávou a ihned odstavíme z plotny. Omáčku už nevaříme. Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.