Kuřecí čtvrtky ve žloutkové omáčce

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1068 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
70 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
4 g
Cukr
102 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené kuřecí čtvrtky opečeme v kastrole na rozehřátém másle. Potom je osolíme, podlijeme trochou horkého vývaru a dusíme ve vyhřáté troubě doměkka. Měkké maso vyjmeme na nahřátou mísu a necháme na teplém místě. Šťávu zaprášíme hladkou moukou a necháme vysmahnout. Mírně podlijeme vývarem a za stálého míchání povaříme. Do šťávy přidáme žloutky rozkvedlané s citronovou šťávou a ihned odstavíme z plotny. Omáčku už nevaříme. Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.