Kuřecí játra s borůvkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 400gramůJátra kuřecí
- 100gramůAnglická slanina
- 4lžíceKompot borůvkový
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
52 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
212 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra dobře omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Slaninu nakrájíme na plátky. Kousky jater zabalíme do plátků slaniny a opečeme je ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji.
- 2Do druhé rozehřáté pánve bez tuku dáme borůvkový kompot, přimícháme smetanu, směs necháme přejít varem a pak vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
- 3Teplou omáčku nalijeme na talíře, přidáme játra, posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.