Kuřecí játra s borůvkovou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceOlej olivový
    • 400gramůJátra kuřecí
    • 100gramůAnglická slanina
    • 4lžíceKompot borůvkový
    • 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
    • 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
52 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
212 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí játra dobře omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Slaninu nakrájíme na plátky. Kousky jater zabalíme do plátků slaniny a opečeme je ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji.
  • 2
    Do druhé rozehřáté pánve bez tuku dáme borůvkový kompot, přimícháme smetanu, směs necháme přejít varem a pak vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
  • 3
    Teplou omáčku nalijeme na talíře, přidáme játra, posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.